Koppel je L&D-programma aan externe bibliotheken via LTI

Heb je veel tijd en moeite gestoken in een L&D-programma voor je organisatie, maar is het cursusaanbod binnen het Learning Management System (LMS) te beperkt? Dan is een koppeling met Learning Tools Interoperability (LTI) de oplossing! In deze blog leggen we uit hoe je met een LTI-koppeling jouw LMS kunt verrijken met e-learnings van externe bibliotheken. Bereid je voor op een geïntegreerde leeromgeving met een optimale leerervaring voor zowel lerenden als instructeurs.

 

Wat is LTI en waarom is het belangrijk?

Voordat we uitleggen hoe een LTI-koppeling werkt, leggen we graag de betekenis van een LTI uit. LTI staat voor Learning Tools Interoperability, een set van technische standaarden die een naadloze integratie van verschillende leertools mogelijk maakt. Deze standaarden stellen verschillende applicaties en systemen in staat om met elkaar te communiceren en informatie uit te wisselen, zonder dat er extra maatwerk nodig is. Het gebruik van LTI-standaarden zorgt ervoor dat medewerkers een uniforme en gebruiksvriendelijke leerervaring krijgen.

Wat maakt een LTI-integratie zo belangrijk? Hier zijn enkele voordelen:

  1. Eenvoudige toegang en gebruiksvriendelijkheid: LTI zorgt ervoor dat medewerkers met één enkele login toegang krijgen tot alle leermiddelen en platforms, waardoor de gebruikservaring veel eenvoudiger wordt.

  2. Tijdsbesparing en efficiëntie: De naadloze integratie van leerplatforms en tools via een LTI-koppeling stelt medewerkers in staat om sneller en efficiënter informatie te vinden en gebruiken. Dit bespaart tijd en helpt hen zich te concentreren op hun leerdoelen.

  3. Betere leerresultaten: Dankzij de gestroomlijnde leerervaring die een LTI-koppeling biedt, kunnen medewerkers zich beter focussen op het leerproces zelf. Dit leidt uiteindelijk tot betere leerresultaten en een hogere betrokkenheid.

Koppel je LMS aan andere bibliotheken en leerplatforms via LTI

LTI maakt het niet alleen mogelijk om verschillende leertools binnen je eigen organisatie met elkaar te verbinden, maar ook om eenvoudig externe leerplatforms en contentbibliotheken te koppelen. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe LTI kan worden gebruikt om samen te werken met andere leeraanbieders

  1. GoodHabitz: Met een LTI-koppeling kun je de trainingen van GoodHabitz integreren in je LMS, zodat de content altijd up-to-date blijft. Daarnaast kun je gebruikmaken van een Single Sign On (SSO) oplossing om rechtstreeks vanuit je LMS toegang te krijgen tot het online leerplatform van GoodHabitz.

  2. EDU-DEX: Dit platform deelt actuele gegevens over tienduizenden opleidingen en cursussen van honderden opleiders met bedrijven, organisaties, overheden en portals. Door LTI te gebruiken, kan je LMS eenvoudig verbinding maken met EDU-DEX om toegang te krijgen tot de meest recente informatie over deze cursussen en opleidingen. Vanaf januari 2022 is deze informatie ook gekoppeld aan het STAP-register, waar alle Nederlanders individuele scholingssubsidie kunnen aanvragen.

    Door gebruik te maken van LTI om content van externe bibliotheken en leerplatforms te koppelen, kan je organisatie profiteren van een uitgebreider en diverser aanbod aan leermiddelen. Dit versterkt je L&D-programma en biedt een betere leerervaring aan je medewerkers.

trainingsbibliotheek-1

Verhoog betrokkenheid en leerresultaten met LTI

Door LTI te integreren in je L&D-programma zorg je voor een naadloze en gebruiksvriendelijke leerervaring voor je medewerkers. Dit leidt tot een hogere betrokkenheid bij het leerproces en betere leerresultaten. Bovendien bespaart het je organisatie tijd en middelen doordat verschillende leertools efficiënt met elkaar communiceren en informatie uitwisselen!

 

image00015a

Dit is Martin, hij helpt je graag verder!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het LMS of de externe trainingsbibliotheek? Plan een afspraak met Martin in en hij helpt je graag verder.