Sensz Live: Met een nieuwe leeromgeving klanten bedienen én kansen creëren

Wie is Sensz?

Onafhankelijke autoriteit op het gebied van voedselveiligheid Sensz maakt al meer dan 20 jaar op vernieuwende wijze voedselveiligheid helder, kleurrijk en begrijpelijk voor haar klanten. Het bedrijf bedient klanten in verschillende branches, zoals foodbedrijven, zorginstellingen, gastvrijheidsorganisaties, retailers, hotels en horecabedrijven en helpt ze om de voedselveiligheid optimaal in te richten. Sinds kort werkt Sensz samen met Visma Plusport aan de leeromgeving voor klanten. Rosmaryn Wesselman, eigenaar en Managing Director van Sensz vertelt er meer over.

Hoe successen te behalen met een opleidingsprogramma?

“Wij werken met onze klanten samen aan voedselveiligheid en begeleiden ze naar het gewenste niveau ervan. Hierbij streven wij structureel naar een hoger niveau voor voedselveiligheid dan de wettelijke basis, want het afbreukrisico voor een goede naam is simpelweg te groot. Prestigieuze bedrijven benoemen de voedselveiligheid in hun onderneming niet voor niets als topprioriteit. Sensz maakt in nauwe samenwerking met klanten een plan op maat om een hoog niveau van voedselveiligheid te realiseren, en brengt dat vervolgens tot uitvoer.” vertelt Rosmaryn enthousiast.


“Wij halen alles uit de kast om de voedselveiligheid bij onze klanten zo snel mogelijk op hoog niveau te borgen. Eigenlijk bieden wij alles wat nodig is om het gewenste niveau te behalen en behouden. Middels een onafhankelijke audit monitoren we de situatie op locatie. Met pragmatische handboeken en goede maatwerk trainingen, aangevuld met uitstekende e-learnings, ondersteunen we de medewerkers op alle locaties en bouwen we structureel aan een essentieel fundament. Met het opleidingsprogramma, aangevuld met hun inzet en toewijding, realiseren we successen op het gebied van voedselveiligheid.”

Een e-learning platform is cruciaal

De auditoren, trainers en consultants van Sensz verzorgen op vele locaties in Nederland ‘voedselveiligheid’ audits & trainingen en geven advies over omgaan met voedselveiligheid in de praktijk. Om het hoge niveau van dienstverlening van Sensz ook daadwerkelijk aan haar klanten te bieden en om de ontwikkelingen in de markt bij te houden, is continue innovatie noodzakelijk. Het e-learning platform van Visma PlusPort is daarbij een belangrijke tool geworden. Via zowel de website van Sensz als via het live-platform worden e-learnings op het gebied van voedselveiligheid aangeboden aan klanten van Sensz, maar klanten kunnen zich ook direct online inschrijven voor gewenste trainingen op locatie.
Rosmaryn ziet veel verschillende voordelen aan het platform: “Het is om te beginnen bijzonder prettig om samen te werken met een partner die specialist is op het gebied van LMS software en een totaaloplossing biedt voor leren en ontwikkelen, want dat is precies wat Sensz haar klanten graag wil bieden op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Zo hoefde ik geen consultants vrij te maken om hier veel tijd in te steken, die kunnen hun aandacht namelijk veel beter direct besteden aan onze klanten. Natuurlijk was het een behoorlijk project om deze enorm mooie uitbreiding van de grond te krijgen. Visma Plusport heeft hele goede ondersteuning gegeven en we zijn enorm trots en blij met het resultaat.”

Startpagina-1

Afbeelding: Startpagina 

InlogpaginaAfbeelding: Inlogpagina

Meerwaarde van het Friends netwerk van Visma PlusPort?

Organisaties die gebruik maken van het Learning Management Systeem van PlusPort kunnen Friend worden van elkaar. Hierdoor kunnen organisaties of opleiders eenvoudig de opleidingscatalogus met elkaar delen en bij elkaar inschrijven op opleidingen. Naast het sneller en eenvoudiger aanbieden van e-learnings via de Sensz Academy ziet Rosmaryn daardoor nog een ander groot voordeel: “Met het Friends netwerk van Visma PlusPort zie ik veel kansen om onze klanten ook andere e-learnings te kunnen bieden die op het platform beschikbaar zijn. En andersom is het ook heel interessant om onze e-learnings te kunnen aanbieden aan andere partijen in het netwerk die nu nog geen klant van ons zijn.”
En dat netwerk biedt nóg meer kansen, denkt Rosmaryn: “Wij kunnen via het platform een grote stap voorwaarts maken om onze Academy verder uit te breiden en daarmee onze klanten zeer inhoudelijk en breed van dienst te kunnen zijn, en daarnaast kijken we uit naar een prachtig nieuw netwerk via onze nieuwe Friends.”

 

Hoe haal je het meeste uit een e-learning platform?

De implementatie van het e-learning platform was een intensief traject. Voor Sensz was dit een project dat naast de dagelijkse werkzaamheden plaats moest vinden. Het is prettig om te bouwen op de expertise en ervaring van Visma PlusPort. “Ik geloof echt in de kracht van samenwerking, zodat je elkaar kunt helpen en versterken, we doen het ook echt samen. We gaan samen veel spannende projecten ontwikkelen en zijn daarin echt partners. De samenwerking brengt enorm veel energie.” Rosmaryn geeft aan dat de essentie van de portal voor Sensz een andere insteek heeft gehad dan voor de meeste andere gebruikers van het platform en raadt anderen ook aan om vooraf goed na te denken over de platformstrategie: “Kijk goed wat de toegevoegde waarde van een e-learning platform kan zijn voor jouw specifieke situatie en bedenk hoe je die het beste kunt verzilveren. Natuurlijk kost een implementatie tijd, maar het kan echt de moeite waard zijn. Visma PlusPort en Sensz zijn nu echte partners, en ik kan niet wachten om samen mooie business te gaan genereren!”

 

Catalogus
Afbeelding: Catalogus

Weten wat we voor jouw lerende organisatie kunnen betekenen?

Vincent Bennink onze learning & development expert staat voor je klaar! Neem gerust contact met hem op!

vincent