Maak kennis met onze e-learningspecialisten: De contentwriters📝

De contentwriters bedenken het didactische concept van de e-learning, schrijven de inhoud en begeleiden het hele ontwikkeltraject. Dat doen zij niet alleen voor ons eigen portfolio, maar ook voor klanten die een e-learning op maat willen. 

 

Post (4)

Het ontwikkelen van een e-learning op maat vraagt altijd om een intensieve samenwerking tussen de contentwriter en de klant. De inhoudelijke kennis over het onderwerp ligt namelijk meestal bij de klant. De contentwriter heeft deze kennis nodig om de inhoud vervolgens uit te kunnen werken.

Het ontwikkelen van een e-learning op maat is een proces. Een contentwriter is van a tot z bij dit proces betrokken, om zo te zorgen voor een goed eindresultaat dat voldoet aan de wensen van de klant. Het proces begint altijd met het schrijven van een voorstel. Dit bevat onder andere het concept, de begroting en de planning. Zodra de klant dit voorstel goedkeurt, begint de contentwriter met de analyse.

De analyse draait om het visualiseren van de opbouw in een mindmap en het vaststellen van de bijbehorende leerdoelen. Daarna volgt het prototype dat de klant een beeld geeft van de vormgeving en werking van de e-learning. Nu komt de grootste klus voor de contentwriter: het in detail uitschrijven van de inhoud voor de e-learning en het bedenken van alle visuele en interactieve werkvormen. Als de klant en de contentwriter samen tevreden zijn over deze uitwerking, dan is de ontwikkelaar aan de beurt. De ontwikkelaar werkt het geheel visueel en technisch uit in onze ontwikkeltools.

Voordat de contentwriter de e-learning oplevert is er uiteraard een uitgebreide testfase. Deze start met een interne test waarin wij de e-learning visueel en technisch controleren. Vervolgens test ook de klant de e-learning en verwerken wij waar nodig de laatste opmerkingen. Zo zorgen wij samen voor een prachtig eindresultaat en is de e-learning klaar voor gebruik!

Wat zijn nu veelvoorkomende onderwerpen en thema’s?

Denk bij maatwerk aan een onboarding voor nieuwe medewerkers, een training om te kunnen werken met een applicatie, een serious game om informatie op speelse wijze over te brengen, veilig werken op de werkvloer of een awareness training over het belang van informatiebeveiliging. Alles is in feite mogelijk!

pasted image 0 (7)

pasted image 0 (6)

En vergeet niet ons eigen portfolio aan trainingen! Op onze site vind je ons aanbod. Enkele bekende trainingen zijn
VCA, BHV, HACCP, NEN 3140 en Veilig werken langs de weg.

HACCP

pasted image 0 (5)

Maak kennis met onze contentwriters

Onze contentwriters werken al geruime tijd met veel plezier bij Visma PlusPort. Door de jaren heen hebben zij zo hun eigen specialismen ontwikkeld en voor talloze klanten en over uiteenlopende onderwerpen mooie e-learning gerealiseerd.

LK-1

 

Dit is Loes en zij is in 2015 begonnen bij Visma PlusPort. Zij is vooral trots op: de samenwerking met klanten en de diversiteit daarin.

Haar motto is: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

 

 

ML-1

 

Hiernaast zie je een foto van Marjon. Zij is net als Loes gestart in 2015. Zij is vooral trots op: ons team en onze diverse maatwerktrajecten.

Haar motto is: later is allang begonnen.

 

 

 MP-1

Dit is Marko en hij is in 2016 gestart bij Visma PlusPort. Hij is vooral trots op: het positieve effect dat je met het ontwikkelen van e-learning kunt hebben op anderen.

Zijn motto is: jezelf niet te serieus nemen kan soms best verfrissend zijn.

 

Wil je meer informatie?

Wil jij meer informatie over e-learning? En wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Klik dan hieronder om vrijblijvend kennis met ons te maken.

Neem contact op!