Waarom PlusPort de gebruikerservaring serieus neemt - en wat het betekent voor jou

Bij PlusPort vinden we het belangrijk dat ons LMS gemakkelijk te gebruiken is. Dit betekent dat het ontwerp van de oplossing voor zich moet spreken, zodat je meteen begrijpt hoe het werkt. Om ervoor te zorgen dat onze oplossing altijd gebruiksvriendelijk blijft, testen we onze ontwikkelingen bij een selecte groep gebruikers en blijven we verbeteringen aanbrengen. Zo blijft ons LMS intuïtief en eenvoudig te gebruiken voor al onze gebruikers.

 

Hoe pakken jullie dit proces aan bij PlusPort?

Voor het verbeteren van de gebruikerservaring gebruiken wij een beproefde aanpak; bij Visma ook wel bekend als de “Value Loop”. De Value Loop is een proces van 6 stappen om samen met gebruikers tot een eindproduct te komen. Deze 6 stappen zitten in een loop zodat je altijd gericht blijft op het doorvoeren van gebruikerservaring.

Het Visma ‘Value Loop’ model

Het Visma ‘Value Loop’ model 

 

Wat is er al gebeurd?

Binnen het UX/UI team (User Experience/User Interface) zijn wij altijd op zoek naar manieren om het gebruik van ons systeem zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

De afgelopen weken hebben wij onze ideeën voorgelegd aan onze gebruikers in de vorm van een prototype, een vereenvoudigde weergave van het eindproduct. Naast hele gezellige sessies (bedankt daarvoor nog!) heeft het ons ook een kijkje gegeven in de gedachtengang van onze gebruikers. Door dit kijkje in het brein van onze gebruikers zijn we in staat de logica van het proces in kaart te brengen en te verbeteren, voordat onze helden, onze programmeurs, het geheel gaan implementeren in het systeem.

 

Ok interessant! Wie doen er nu mee?

Zoals gezegd hebben wij de nieuwe ontwikkelingen aan een select groepje gebruikers voorgelegd. Daar komt verandering in. Binnenkort ontvangen onze gebruikers een uitnodiging om, geheel vrijwillig, lid te worden van het UX-gebruikerspanel van PlusPort. Aan dit panel leggen wij geregeld vraagstukken voor om de gebruikerservaring te verbeteren. Dit betekent niet dat je elke week in een meeting met ons UX/UI team zit (wel hele leuke mensen hoor). Wij zullen af en toe een mail sturen waarin wij vragen om je mening te geven over een nieuwe ontwikkeling of we organiseren een sessie op kantoor of ergens in het land. Zo kunnen wij zien of onze ideeën overeenkomen met die van jullie.

 

UXUI LMS PlusPort        UXUI brainstorm PlusPort
   UX/UI gebruikerspanel                                                                       Uitwerking Visma 'Value Loop'


Hoe gaan we aan de slag?

Bij ons gaat het om meer dan alleen het bieden van een oplossing - we willen dat onze klanten de best mogelijke ervaring hebben. Daarom werken we voortdurend aan het verbeteren van onze oplossingen. En we kunnen dit niet alleen doen. Daarom kijken we ernaar uit om samen te werken met onze klanten, om te luisteren naar hun feedback, ideeën en suggesties. Door samen te werken, kunnen we onze oplossingen nog beter maken en de ervaring van onze klanten verbeteren. Laten we samen aan de slag gaan!

We hopen dat we een grote groep mensen mogen verwelkomen om samen het systeem te verbeteren.

En wat is een UX/UI team zonder een gekke naam? Wij introduceren Team: Capibara

Waarom heet het UX/UI team van PlusPort Team Capibara? Daar kunnen we natuurlijk een mooi verhaal omheen verzinnen, dat een Capibara het grootste knaagdier ter wereld is en wij ook graag onze tanden in lastige vraagstukken zetten. Maar eigenlijk vinden we het gewoon een tof beest. Dus hier een foto van een Capibara met een mandarijn op zijn hoofd.

 

UX/UI gebruikerspanel PlusPort LMS