Verplichte opleiding voor veilig werken met diisocyanaten vanaf 24 augustus 2023

Diisocyanaten zijn chemische verbindingen die worden gebruikt bij de productie van polyurethanen. Polyurethaan wordt vaak gebruikt als dakbedekkingsmateriaal vanwege zijn waterbestendigheid, flexibiliteit en isolerende eigenschappen.

Je komt diisocyanaten tegen in diverse toepassingen, zoals:

  • Schuimen, zoals polyurethaanschuim (PUR)
  • Verven en vernissen
  • Coatings en lijmen
  • Composietproducten zoals houtlaminaat
  • Thermoplasten en elastomeren

Wetgeving

Diisocyanaten zijn schadelijk voor je gezondheid. Iedereen die na 24 augustus 2023 met een product werkt dat meer dan 0,1% diisocyanaten bevat, moet een opleiding hebben gevolgd over het veilig gebruik ervan. Voor meer informatie: klik hier.

Samenwerking

Dit project is tot stand gekomen door een fijne samenwerking met De Eendracht, advies- en actiebureau voor MKB-ondernemers & verenigingen. De Eendracht biedt ondersteuning aan diverse sectoren op het gebied van opleidingsvraagstukken, waaronder het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Hellende Daken in dit specifieke geval.

Bestaande Europese e-learning voldoet niet

De bestaande Europese e-learning is niet afgestemd op de werkpraktijk van de medewerker. Er missen branchespecifieke voorbeelden, die juist zo belangrijk zijn bij een praktische doelgroep. 

Resultaat

Wij ontwikkelden in samenwerking met De Eendracht en een arbodeskundige een duidelijke en aansprekende e-learning, afgestemd op de werkpraktijk van de medewerker. De eerste reacties uit de branche zijn enthousiast!

Contact

Ook interesse in een e-learning op maat over veilig werken met diisocyanaten voor jouw branche? Neem dan contact op! PlusPort en De Eendracht helpen je graag verder.

Printscreen3b
Printscreen1b
Printscreen2b