De kracht van microlearning: efficiënt leren met PlusPort

In de huidige wereld, waar tijd schaars is en de informatiestroom constant is, is het van belang om effectieve leermethoden te omarmen die naadloos passen bij onze drukke levensstijl. Microlearning is de perfecte oplossing die zich richt op het leveren van korte, behapbare leereenheden om de kennisopname te optimaliseren en de leerervaring te verbeteren. PlusPort begrijpt de waarde en de impact van microlearning en biedt op maat gemaakte oplossingen om je leerbehoeften te vervullen.

Wat is microlearning?

Microlearning is een leerbenadering die informatie in gerichte stukjes aanbiedt, meestal in de vorm van korte modules, video's, quizzen of pdf-bestanden. Het idee achter microlearning is om de leerstof te segmenteren en te presenteren in hapklare brokken, waardoor de cursisten eenvoudig en direct toegang hebben tot relevante kennis en deze in eigen tempo kunnen afronden.

grafiek-1

De voordelen van microlearning

Microlearning is een krachtige leerbenadering die de manier waarop we leren heeft veranderd. Het heeft dan ook vele verschillende voordelen: 

  • Efficiëntie: microlearning maakt leren efficiënter omdat het de leerstof verpakt in kleine, specifieke modules. Dit betekent dat cursisten alleen de informatie krijgen die ze nodig hebben, waardoor de leertijd wordt verkort en de productiviteit wordt verhoogd en dit allemaal in hun eigen tempo.

  • Flexibiliteit: dankzij de korte duur van microlearning kunnen deelnemers altijd en overal leren, zelfs als ze maar een paar minuten hebben. Om te voorkomen dat kennis snel verloren gaat, kun je bijvoorbeeld na het volgen van een e-learning periodiek nog een kleine opfris rondsturen om een onderwerp onder de aandacht te houden. Laagdrempelig kennis opdoen kan in combinatie met mobile learning (via een tablet of smartphone). Dit kan voor bepaalde doelgroepen handig zijn omdat ze bijvoorbeeld veel onderweg zijn.

  • Verbeterde retentie: omdat microlearning de informatie in kleine brokken verdeelt, kunnen cursisten gemakkelijk herhalen en opfrissen wat ze hebben geleerd. Dit verhoogt de retentie van informatie en zorgt ervoor dat de kennis langer blijft hangen. 

  • Gevarieerde leermaterialen: microlearning kan worden geleverd in verschillende formats, zoals video's, interactieve quizzen, infographics en nog veel meer. Dit zorgt voor variatie in het leerproces, maakt het aantrekkelijker en creëert extra interesse bij de cursist.

Hoe kan PlusPort je helpen?

PlusPort begrijpt de behoefte aan effectieve microlearning-oplossingen en heeft een uitgebreid Learning Management System (LMS) ontwikkeld dat speciaal is ontworpen om microlearning te ondersteunen. Met het PlusPort LMS kun je:

  • Microlearning maken: met het LMS van PlusPort kun je gemakkelijk korte, interactieve leerpad maken die zijn afgestemd op je specifieke leerdoelen. Je kunt verschillende opties gebruiken om de modules boeiend en informatief te maken.

  • Toegankelijkheid en flexibiliteit: het LMS van PlusPort is cloudgebaseerd, wat betekent dat deelnemers altijd en overal toegang hebben tot de leermaterialen. Dit maakt leren op hun eigen tempo en op een moment dat voor hen het beste uitkomt mogelijk.

  • Tracking en rapportage: PlusPort biedt uitgebreide tracking- en rapportagemogelijkheden, zodat je de voortgang van je deelnemers kunt volgen en de effectiviteit van je microlearning kunt evalueren. Dit stelt je in staat om de leerervaring voortdurend te verbeteren.
  • Maatwerkoplossingen: PlusPort begrijpt dat elk bedrijf unieke leerbehoeften heeft. Daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen die passen bij jouw specifieke vereisten. Of het nu gaat om compliance training of vaardigheidsontwikkeling.

Microlearning is een krachtige leerbenadering die de manier waarop we leren transformeert. Met PlusPort als partner kun je profiteren van de voordelen van microlearning en jouw medewerkers een effectieve, efficiënte en flexibele leerervaring bieden. Meer weten over e-learning of microlearning? Plan direct een afspraak in met onze microlearning-expert.

 

Marko1

Dit is Marko, hij helpt je graag verder!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van microlearning of e-learning? Plan een afspraak met Marko in en hij helpt je graag verder.

Neem contact op!